Afscheidsfotografie
'En als ik dood ben, huil maar niet. Ik ben niet echt weg moet je weten. Het is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas, als jij me bent vergeten.' ~ Bram Vermeulen

Afscheidsfotografie

Van de meeste belangrijke gebeurtenissen in ons leven worden foto’s gemaakt. Een geboorte en een bruiloft worden als vanzelfsprekend gefotografeerd. Aan het vastleggen van onze laatste reis wordt helaas vaak niet gedacht, terwijl er juist bij nabestaanden na de uitvaart sterke behoefte is aan iets tastbaars, iets waarop de verbinding tijdens het afscheid zichtbaar is.
Foto’s helpen bij het verwerken van een verlies, het gemis een plaatsje geven en bieden een tastbare herinnering aan een dag vol emotie. Zo blijft de nagedachtenis behouden.

Een uitvaart gaat gepaard met emoties. Mensen herinneren zich veel van de gebeurtenissen van de dag niet meer en dat terwijl er vaak hele mooie dingen gebeuren. Juist deze herinneringen willen we koesteren. Dat kan via ons geheugen, maar foto’s kunnen ons daar prima bij helpen.
Keep Memories Alive legt de belangrijke momenten van het afscheid vast in pure, liefdevolle beelden. Zo kunnen nabestaanden de gebeurtenissen achteraf nog eens rustig bekijken. Desgewenst zorgen wij ervoor dat de foto’s in een mooi boek worden gepresenteerd, zodat er later een waardevolle blijvende herinnering is.

Werkwijze

Bij het regelen van een uitvaart zijn er veel beslissingen nodig en dat terwijl de nabestaanden op dat moment een verlies te verwerken hebben. De uitvaartleider zal nabestaanden dan ook bijstaan, adviseren, en ontlasten. Zo ook als er gekozen wordt voor afscheidsfotografie om een liefdevolle fotoreportage van de uitvaart te maken. Wilt u liever zelf contact hebben met de fotograaf is dit uiteraard mogelijk. Hoe gaat de fotograaf te werk bij afscheidsfotografie:

  • Samen met de uitvaartleider worden de wensen met betrekking tot de fotoreportage vastgelegd.
  • Van te voren is er overleg met de familie of de uitvaartleider. Voor een goede voorbereiding is het belangrijk te weten wat de wensen van de familie zijn en wat het draaiboek is. Zo ben ik altijd op het juiste moment op de juiste plaats.
  • Op het gewenste tijdstip ben ik, op de achtergrond, aanwezig om de liefdevolle momenten vast te leggen. De uiteindelijke keuze welke momenten er in het fotoalbum komen is geheel aan de familie.
  • Van te voren wordt aan de aanwezigen kenbaar gemaakt dat er op verzoek van de familie wordt gefotografeerd. Indien iemand bezwaar heeft om gefotografeerd te worden wordt daar rekening mee gehouden.
  • Door tijdens het afscheid gebruik te maken van professionele apparatuur is het meestal niet nodig om te flitsen.
  • Binnen één week staan de geselecteerde beelden op het afgesloten deel van de website van Keep Memories Alive. Dit deel van de website is alleen toegankelijk met een wachtwoord.
  • In overleg bepalen we hoe u de beelden wilt ontvangen. Zo kunt u er voor kiezen om de geselecteerde beelden te verwerken in een fotoalbum of op een USB-stick. De familie krijgt het fotoalbum per email ter inzage. Is het fotoalbum naar wens dan wordt het besteld.

Mogelijkheden

Welke onderdelen van een afscheid gefotografeerd worden is volledig naar wens in te vullen. Hetzelfde geldt voor de wijze waarop de foto’s worden aangeleverd. Dit kan in een mooi fotoalbum en/of op een USB stick. Om de foto’s eenvoudig te bekijken wordt er vaak gekozen voor een fotoalbum. Er zijn heel veel mogelijkheden, om u bij de keuze te helpen hebben we de volgende voorbeeldpakketten ontwikkeld:

Pakket brons

telefonisch voorgesprek
om wensen te bespreken

max. 1,5 uur fotografie

1 locatie

1 dag

20-30 bewerkte foto’s

samenstellen fotoalbum

fotoalbum 19×19 cm

vanaf € 395,--

Pakket zilver

persoonlijk – telefonisch voorgesprek
om wensen te bespreken

max. 3 uur fotografie

max. 2 locaties

1 dag

30-50 bewerkte foto’s

samenstellen fotoalbum

fotoalbum 19×19 cm

usb-stick met geselecteerde bewerkte foto’s

vanaf € 545,--

Pakket goud

persoonlijk – telefonisch voorgesprek
om wensen te bespreken

max. 5 uur fotografie

max. 3 locaties

max. 3 dagen

40-90 bewerkte foto’s

samenstellen fotoalbum

fotoalbum 19×19 cm

usb-stick met geselecteerde bewerkte foto’s

vanaf € 745,--

Maatwerk

Zijn de voorbeeld pakketten niet geheel naar uw wens of hebt u liever een fotoalbum met een foto- of lederen-omslag? Of wilt u meer dan één exemplaar hebben?
Zowel de te fotograferen onderdelen van het afscheid als de uitvoering van het fotoalbum kunnen volledig naar wens worden ingevuld.
In een persoonlijk gesprek bespreken we uw specifieke wensen en op basis hiervan ontvangt u een voorstel op maat.

Wilt u meer informatie of van te voren kennis maken neem gerust contact op via het contactformulier of telefonisch op 06 – 39149019. Graag kom ik langs om de wensen te bespreken.

Voor uitvaartondernemers is er een speciaal invulformulier waarin de wensen kunnen worden aangegeven.